Close

23 juli 2020

Ondersteuningspremie

Omwille van de coronamaatregelen hebben sommige bedrijven door de exploitatiebeperkingen, zelfs na de versoepelingsmaatregelen van de  Nationale Veiligheidsraad van 3 juni jl. een serieuze omzetdaling. Om hen financieel te ondersteunen, werd de corona ondersteuningspremie in het leven geroepen. De corona ondersteuningspremie bedraagt € 2.000. Voor wie een bijberoep uitoefent bedraagt de premie € 1.000.

Voor wie?

Ondernemingen die steeds open zijn gebleven of opnieuw geopend zijn na de versoepeling van de coronamaatregelen en hierdoor een omzetdaling van 60% hebben:

  • ondernemingen die initieel niet moesten sluiten maar exploitatiebeperkingen hadden en in aanmerking komen voor een corona compensatiepremie
  • ondernemingen die bij het begin van de coronamaatregelen verplicht werden hun zaak en fysieke locatie te sluiten en in aanmerking komen voor een corona hinderpremie

Dus, heb je een goedkeuring gekregen voor de Hinder- of Compensatiepremie, en je voldoet aan de omzetdaling van 60%, dan kan deze premie aangevraagd worden. Ondernemingen die een weigering kregen van Vlaio, kunnen dus geen aanvraag indienen zolang de Hinder- of Compensatiepremie niet goedgekeurd werd.

Het omzetverlies moet minstens 60% zijn in een periode van 1 maand vanaf de heropening ten opzichte van een referentieperiode vorig jaar (aan te tonen via dagontvangsten, geleverde prestaties of tijdsregistratie).

  • Voor winkels gaat het om de periode van 11 mei tot 11 juni
  • Voor horeca ondernemingen gaat het om de periode van 8 juni tot 8 juli

Deze premie kan tot uiterlijk 15 augustus online aangevraagd worden via de website van vlaio (via deze link).